Store

Gepelde scampi 1kg 26/30

036826
€17,19
Op voorraad
1
Productgegevens

Gepelde scampi zijn gebruiksklaar, dus ontdooien en kruiden/marineren is voldoende om een lekker gerecht op tafel te zetten.

Lekker - scampi in lookboter: Snij rug open en verwijder darmkanaal (indien ze niet gepeld zijn), half boter/primerba look laten smelten en dan de scampi 3min bakken.

Culinair - scampi in curry: Sjalot gehakt stoven, voeg culinaire room, een bouillon blokje en currypoeder toe en laat inkoken.Voeg appelblokjes en pezo toe naar smaak. Scampi pellen en 3 min bakken en voeg samen.

Chef - pittige tomatensaus: Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de paprika bij en stoof even mee. Voeg de scampi’s toe en laat zachtjes garen. Bestrooi de scampi’s met paprika's kerriepoeder en schep om. Doe er de blokjes tomaat bij en laat smelten. Blus de pan met een scheutje cognac. Eventueel kun je de scampi’s flamberen: haal dan de pan van het vuur en schakel de dampkap uit. Blus met de room en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de peterselie.


Lekker bij pasta, wok, op een stokje of op de bbq.Scampi's in pittige tomatenroomsaus

Scampi's in pittige tomatenroomsaus

BEREIDING
  1. 1 ontdooi scampi’s. Een klein hand gehakte ui en een koffielepel knoflook. Gepelde gehakte tomaten 0.5 l . Snij de paprika in miniblokjes.
  2. 2 Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de paprika bij en stoof even mee. Voeg de scampi’s toe en laat zachtjes garen.
  3. 3 Bestrooi de scampi’s met paprika en kerriepoeder en schep om. Doe er de blokjes tomaat bij en laat smelten.
  4. 4 Blus de pan met een scheutje cognac. Eventueel kun je de scampi’s flamberen: haal dan de pan van het vuur en schakel de dampkap uit.
  5. 5 Blus met de room en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de peterselie.
  6. 5 Voor een heerlijk toets snipper gerookte zalm en strooi juist voor het serveren over de scampi.
Bewaar dit product voor later